Gildehoen

een duurzaam stukje vlees voor de consument

Medaillon Topvlees levert dagelijks een heerlijk basisassortiment met verse kip- en kalkoenproducten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Gildehoen?

De Gildehoen is een duurzaam stukje vlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. Met de Gildehoen haalt u een puur Hollands, gezond en zeer smaakvol product in huis. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd. En ook nog eens minder milieu belastend & antibiotica vrij!

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme d.m.v. natuurlijk licht. De kippen hebben 24 uur per dag water en voedsel tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt 2x per dag voer uitgestrooid in de stallen. De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

De pluimveehouders merken dat dit een prettige manier is om de kippen groot zien te worden, ze zijn levendig, gezond en er is nauwelijks uitval. De slachtleeftijd van de Gildehoen is 49 dagen (regulier 35 dagen).

Naast de Gildehoen kunnen wij u ook voorzien van biologische-, mais- of scharrelkip. Ook voor alle aanverwante- en seizoensartikelen zoals spiesen voor in de zomer en mini spiesen voor de gourmet bent u bij ons aan het juiste adres.

Gildehoen