Nederlands team International Young Butchers’ Competition 2016 bekend


Afgelopen dinsdag vond de voorronde (het Nederlands Kampioenschap) plaats van de International Young Butchers’ Competition (IYBC) bij SVO Houten. 8 deelnemers streden om een plek in het Nederlandse team naast Wiebe Mulder, reservekandidaat van vorig jaar. Na een spannende wedstrijd is Maarten Wolters Nederlands kampioen geworden en vormt samen met Wiebe het Nederlands team. Dennis de Geijter werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat en zeker van deelname in 2017. Wiebe werkt bij Keurslager te Welscher in Zwolle en slagerij de Pruis in Westerbork. Maarten is werkzaam bij Keurslagerij Boenders in Eibergen. Dennis bij Slagerij Vugts in Diessen. Wiebe en Maarten volgen de opleiding Slager-worstmaker. Dennis volgt de opleiding Winkelslager.

Nederlands team International Young Butchers’ Competition 2016 bekend

De IYBC vindt dit jaar plaats op 6 en 7 mei in Frankfurt, Duitsland. De komende periode wordt er een intensief trainingsprogramma gevolgd op drie SVO locaties. Best, Houten en Zwolle.

 

Bron: Flash, SVO vakopleiding food nr. 2 (download)

Nieuwsbrief Topvlees ontvangen?

Schrijf je in voor de Topvlees nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, de actuele folder en acties.