Wij leveren dagelijks vers EAA varkensvlees uit eigen snijderij in elke gewenste snit. Per halve of in losse delen, in of uit de been, met of zonder zwoerd, gevliesd of gesliced. Dankzij de Europese wetgeving krijgen de varkens meer ruimte en leven ze in groepen bij elkaar.  Hierdoor is er een beter dierenwelzijn en veel aandacht voor het milieu. Uiteraard worden de dieren met veel zorg gemest.

Varkens uit eigen snijderij

Ibérico varken

De Ibérico varkens hebben hun hele leven lang in de heuvelachtige bossen van West- en Zuid-Spanje gescharreld en hebben hier alleen natuurlijk voedsel tot zich genomen. De varkens voeden zich in het voorjaar met fris gras. In de zomer krijgen ze een mengsel van gerst en tarwe te eten. In het najaar eten de varkens 10 kg eikeltjes per dag waardoor ze hun karakteristieke nootachtige smaak krijgen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het vlees mooi dooraderd is, dit zorgt voor een heerlijke smaakbeleving en een botermals stukje vlees!

Met het verse Ibérico varkensvlees van pionier DeRaza, de marktleider in Spanje, weet u zeker dat u uw klanten een onvergetelijke smaakervaring biedt. DeRaza werkt al tientallen jaren samen met dezelfde boeren en heeft veel ervaring en expertise in huis. Hierdoor is de kwaliteit van het verse Ibérico varkensvlees altijd gewaarborgd! 

Het vlees is prachtig rood en wordt met een heel klein streepje rosé gegeten.

Het Zeeuwse scharrelvarken

Het Zeeuwse scharrelvarken wordt gehouden op een milieu- en diervriendelijke wijze, op een strobed in een ruime stal met uitloop naar buiten. De stal is aangepast aan de varkens! De biggetjes beschikken over een verwarmd strobed. De basis voor dit varken is het Nederlands landvarken en het Yorkshire varken.

Het is bijzonder dat de varkens zelf bepalen wanneer ze naar buiten willen. Door de open opzet van de stallen is er volop daglicht wat zorgt voor een natuurlijk dag- en nachtritme. Het vlees is van absolute topkwaliteit. Gegarandeerd zuiver van smaak en antibiotica vrij. Het voer bestaat voornamelijk uit graan, stro en soja en wordt voor een belangrijk deel geteeld op eigen land. Het vlees is mooi droog, goed van structuur en erg lekker. Promotie materiaal voor in uw slagerij is aanwezig én u kunt elk moment van de dag een kijkje nemen in de stal via de webcam op www.hetzeeuwsescharrelvarken.nl.

 

Varkensvlees met milieukeur van het topvarken

Wanneer u kiest voor varkensvlees met milieukeurmerk, dan kiest u niet alleen voor het lekkerste vlees van de beste kwaliteit, maar dan weet u ook dat de oorsprong van het vlees gegarandeerd goed en verantwoord is. Varkensvlees met het milieukeurmerk is bij ons afkomstig van vrouwelijke varkens die voldoen aan de hoge voedseleisen. De varkens komen van bedrijven die werken volgens strenge milieu-eisen. Topkwaliteit voor de ambachtelijke vakman. Vlees van het topvarken is afkomstig van dieren waaraan de volgende eisen zijn gesteld:

Dierwelzijn
Er zijn strenge eisen ten aanzien van de leefomgeving van de dieren. De leefomgeving moet ruimer zijn en moet dusdanig worden ingericht dat de dieren zich er prettig voelen. Het Topvarkensvlees met milieukeur beantwoordt aan deze eisen.

Diergezondheid
Milieukeur stelt hoge eisen aan het voedsel. Bijvoorbeeld het gebruik van duurzaam geteelde RTRS-soja in het varkensvoer. Het water wat ze drinken wordt gecontroleerd op zuiverheid.

Milieu
De bedrijven waar het vlees vandaan komt, moeten voldoen aan en werken volgens strenge milieu-eisen. Er zijn bijvoorbeeld regels voor ammoniak, ‘groene’ soja, groene stroom enz. Topvarkensvlees met het milieukeurmerk is verantwoord en erg lekker.

Nieuwsbrief Topvlees ontvangen?

Schrijf je in voor de Topvlees nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes, de actuele folder en acties.