Irish Beef by Topvlees

een stukje vlees met pit

Irish Beef by Topvlees is een stukje vlees met pit. Irish Beef wordt geleverd door een speciaal geselecteerde groep boeren die aan strenge eisen moeten voldoen. Alleen het beste vlees krijgt de naam Irish Beef by Topvlees.

Ruim 65% van de Ierse grond is in handen van boeren. Het grootste deel daarvan is veehouder. Ierland telt zo’n 6,7 miljoen runderen. Kennis over veehouderij gaat over van generatie op generatie. Dit zorgt mede voor de natuurlijke manier waarop de runderen gehouden worden. Ouderwets, zonder poespas. Het leefgebied van de runderen wordt gekenmerkt door ruimte, rust, altijd vers gras en een brandschone lucht. Het milde zeeklimaat en de omgeving zorgen voor ideale omstandigheden voor een rund om op te groeien. De combinatie van vers gras en veel lichaamsbeweging resulteert in een gezond, uitgebalanceerd rund. Iets dat u direct terugvindt in de smaak en structuur van het vlees.

Het bekende natte Ierse klimaat zorgt voor optimaal groene weiden. Enkele veehouders maken bovendien gebruik van zogenaamde wisselweiden. Elke weide wordt voor een korte termijn begraasd, waarna de kudde verder trekt naar de volgende groene, verse weide. Dit is niet alleen goed voor de vruchtbaarheid van de grond. De grazende kudde zorgt ook voor een natuurlijke bewerking van de bodem. Zo blijft de natuur in evenwicht.

Irish Beef by Topvlees