Limousin du Limousin

een stamboek dat ruim een eeuw bestaat

Het merk staat garant voor vlees van Limousin runderen die geboren, gemest en geslacht zijn in de Franse streek; de Limousin. Zoals de naam van de streek al doet vermoeden komt het ras hier ook oorspronkelijk vandaan. De runderen zijn raszuiver en hebben een stamboek dat ruim een eeuw bestaat. Sinds 1886 wordt dit boek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden. De levensloop van deze specifieke Limousins kenmerkt zich door natuur- en diervriendelijkheid. De dieren grazen in de vrije ongerepte natuur. De boeren houden vast aan de traditionele fokwijze. Iedereen die de Limousin bezocht, zal de eindeloze ruimte en rust ervaren hebben. Stress lijkt hier zeldzaam. Deze rust wordt ook door de dieren ervaren. Ze groeien op in alle kalmte, grazend in de prachtige glooiende heuvels van de Limousin.

De boeren worden verplicht zich te houden aan het Cahier des Charges. Dit betekent dat de runderen vrij grazen, écht in de vrije natuur in de Limousin. Groeihormonen en preventieve antibiotica zijn ten strengste verboden. Kalfjes komen voor minimaal 98% op de wereld door natuurlijke geboortes. Daarna blijven ze minimaal 7 maanden bij hun eigen moeder en krijgen dus ook uitsluitend moedermelk van hun eigen moeder. Overtreding van het Cahier des Charges heeft levenslange uitsluiting van de keten ten gevolge. Een strenge maatregel, maar noodzakelijk om de kwaliteit en zuiverheid te kunnen garanderen.

Naast de unieke kenmerken van deze exceptionele runderen, zijn er ook nog de uitzonderlijke eigenschappen van het vlees zelf. Het rundvlees is overwegend mager, met een mooie, fijne structuur en een fantastische smaak. Omdat het vlees op een rustige, natuurlijke manier tot stand gekomen is, is het rendement beduidend hoger dan regulier vlees. U heeft nauwelijks gewichtsverlies als u uw stukje Limousin du Limousin vlees bereid.

Limousin du Limousin