Simmental by Topvlees

uitgebalanceerde unieke smaak

Vlees van het Simmental rund is oorspronkelijk afkomstig uit Zwitserland en al jarenlang populair in de Alpen en de Jura. De naam Simmental komt voort uit het gebied waar deze runderen gefokt worden; de Simme vallei in het bekende berggebied Berner Oberweld. Tegenwoordig kom je door heel Europa Simmentalers tegen, maar Oostenrijk is de grootste ‘houder’ van deze prachtige runderen.

Het Simmental rund staat bekend als echt vleesras. Het vlees heeft een mooie, fijne draad en heeft een gemiddelde vetbedekking. Het heeft een lichte marmering die bij het bereiden van het vlees voor een uitgebalanceerde unieke smaak zorgt. Simmentalers mogen met recht dubbeldoelkoeien genoemd worden.

Medaillon Topvlees importeert wekelijks Simmental runderen, rechtstreeks uit de Oostenrijkse Alpen. De runderen groeien op in het prachtige berggebied waar zij zich te goed doen aan fris vers gras, typische bergbloemetjes en -kruiden. Deze natuurlijke voedingsstoffen proeft u uiteindelijk terug in het vlees.

Vlees van het Simmental rund wordt door zijn specifieke kenmerken vaak gebruikt als dry-age vlees. Het dry-agen van dit vlees resulteert in een ware smaaksensatie. Het is dan ook niet voor niets vlees dat vaak door topkoks gebruikt wordt in de betere restaurants.

Simmental by Topvlees