Wilson Hellaby

jarenlange traditie van kwaliteit, innovatie en service

Het merk Wilson Hellaby, opgezet in 1873, staat voor een jarenlange traditie van kwaliteit, innovatie en service. Het Wilson Hellaby vlees is afkomstig van speciaal geselecteerde runderrassen, zoals het Angus, Hereford en Murray Grey.

De focus ligt op de hoogst mogelijke kwaliteit runderen van boerenfamilies uit Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland staat bekend om de onuitputtelijke ruimte en prachtige schone natuur. Daar maken de Hellaby runderen uitgebreid gebruik van. Ze grazen op de ellenlange groene weiden in de heuvelachtige omgeving.

Zeker geen slechte plek om op te groeien en jezelf te voeden met vers gras. De natuur in Nieuw-Zeeland is ‘schoon’. Het gras dat de dieren eten is dat dus ook. Het gematigde zeeklimaat zorgt het gehele jaar voor een aangename leefomgeving, waarbij een ‘buitenleven’ perfect past. Dit proef je terug in het vlees. Een uitgesproken smaak die recht doet aan de zuiverheid van het vlees.

In principe is het hele proces van de veehouders ambachtelijk en misschien wel ouderwets te noemen. Zoals het eigenlijk bedoeld is, met zijn allen grazend op enorme hectaren groen landschap. Toch is er naast het traditionele aspect wel degelijk een moderne inslag te vinden bij de Wilson Hellaby runderen. De runderen worden gehouden onder de strenge supervisie van voedselveiligheidsinspecteurs en onafhankelijke veterinairs. Zij hanteren hiervoor de modernste technieken op het gebied van traceerbaarheid en monitoring. Deze hedendaagse technische hoogstandjes in combinatie met de traditionele manier van veehouden zorgen voor premium kwaliteit rundvlees.

Het ethos 'Great Meat delivered With Pride' reflecteert waar Hellaby in gelooft en doet; een unieke smaakbeleving met een eerlijke achtergrond.

Wilson Hellaby