Topvarken

ALTIJD vrouwelijk, dus zuiver van smaak

Versheid is één van de belangrijkste aspecten van vlees. Het TOPvarken is gegarandeerd dagelijks vers en afkomstig van Nederlandse bodem. Daarnaast is het TOPvarken ALTIJD vrouwelijk, dus zuiver van smaak.

Ook de herkomst speelt een belangrijke rol als het aankomt op het huidige vleesaanbod. Hoe groeit het varken op? Het TOPvarken voldoet qua huisvesting en transport aan de strenge Europese wetgeving. De varkens krijgen voldoende ruimte om te bewegen en hebben een natuurlijk dagen nachtritme. Varkens zijn hele sociale dieren, die het liefst met hun soortgenoten vertoeven. Wel zo fijn dat het TOPvarken in groepen gehuisvest is. Ook de biggetjes blijven bij elkaar, ze krijgen de ruimte om lekker te spelen en op te groeien.

Er worden hoge eisen gesteld aan de voeding die de TOPvarkens krijgen. Water is uiteraard altijd beschikbaar voor de dieren. Het water dat het TOPvarken drinkt wordt ook nog eens gecontroleerd op zuiverheid. De kans op ziekten neemt daardoor enorm af. Het voer mag alleen afkomstig zijn van leveranciers met een GMP+ erkenning. Alles rondom het TOPvarken wordt streng gecontroleerd. Vlees met een goede vleesvetverhouding, voor een optimale smaakbeleving.

De boerderijen waar de TOPvarkens geboren en getogen zijn, moeten voldoen aan strenge eisen. Niet alleen op het gebied van dierenwelzijn, maar ook op het gebied van milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld speciaal opgestelde regelementen waarbij er eisen gesteld worden aan de ammoniak- uitstoot, en groene stroom.

Topvarken